- Autor: Terys66
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 14.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rybíz červený | 80 |
Maliny | 250 |
BeBe Dobré ráno cereální sušenky průměr | 150 |
Lučina 70% | 360 |
Jogurt řeckého typu - Bohemilk | 200 |
Želatina (v suchém stavu) | 10 |
Jihočeské AB | 50 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 100 |
Stevia | 25 |
Energetická hodnota celkem: 11327 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 203,
Sacharidy (g): 159,
SAFA (g): 96,
Cukry (g): 99,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 809 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 11.4, SAFA (g): 6.9, Cukry (g): 7.1, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Rozpuštěné máslo a rozdrcené sušenky smíchejte a směsí vyložte dno formiček (mističek). Ovoce dejte na pánev a zalijte 100 ml vody. Vařte asi pět minut. Želatinové plátky namočíme na deset minut do vody a poté želatinu přidáme k ovoci a necháme roztavit a chvíli společně provaříme. Lučinu, jogurt a cukr smícháme. Dno vyplníme rozdrcenými sušenkami s máslem, na sušenky navrstvíme vrstvu z lučiny a jogurtu a hořejšek zalijeme ovocnou směsí. Necháme v lednici vychladit alespoň dvě hodiny. Podáváme ozdobené
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.